Paardrijden Toscane
vakantie te paard Maremma Paardrijden Toscane presenteert vakantie te paard in Maremma ItaliŽ Siena. ItaliŽ Siena

   

Schakel over naar onze nieuwe Hotel Toscana Prategiano website met de nieuwste fotos!


Paardrijden in Toscane ItaliŽ
Vakantie te paard in Maremma nabij Siena

  • Paardrijden voor beginners: Ontdekkingsweek
  • Satelliet ritten voor gevorderde ruiters die genoeg tijd willen hebben voor andere interesses
  • Trektochten voor gevorderde ruiters die een week lang de gehele dag willen rijden

Ontdekkingsweek

Weet u niet zeker of u zich wel op uw gemak voelt op een paardenrug? Waarom zou u het niet proberen? Met ervaren hulp krijgt u de basis van het paardrijden snel onder de knie. Wanneer u zich op uw gemak voelt op de paardenrug en u genoeg zelfvertrouwen heeft om de hoefslag te verlaten, bent u klaar voor uw eerste tochtje erbuiten. U zult snel leren vertrouwen op het rustige, evenwichtige temperament van onze paarden. De ideale combinatie van paardrijdlessen en buitenritten wordt individueel samengesteld. Iedere avond bespreekt uw instructeur de les van de volgende dag met u.

Satellietritten en trektochten voor ervaren ruiters

Ontdek de schoonheid van Maremma Toscane op de rug van een van onze vriendelijke en sterke paarden. Denkt u bij een ruitervakantie aan een halve of een hele dag in het zadel doorbrengen? Of wat denkt u van een hele week paardrijden in Toscane van de ene naar de andere plaats? U kunt kiezen! Satelliet ritten zijn ritten van een halve dag, vanaf Prategiano. Als u beslist om met een dagrit mee te gaan, keert u ís avonds weer terug met uw paard naar de stallen. Wanneer een twee- of drie-uursrit lang genoeg voor u is kunt u uw paard ís middags na de picknick inruilen voor een plaatsje in de bus, die u terug zal brengen naar het hotel. Uw paard zal de verdere dag gebruikt worden door iemand die ervoor gekozen heeft om ís middags terug naar het hotel te rijden.

De twee 5-daagse trektochten zijn naar verder gelegen bestemmingen. In tegenstelling tot de satellietritten, overnachten de paarden waar u ís avonds aankomt, terwijl u terugkeert naar de vertrouwde rust van hotel Prategiano. Zorgt u alstublieft dat u op tijd bent voor deze geplande trektochten! Indien er geen trektochten gepland staan, worden er van zondag tot vrijdag diverse satellietritten aangeboden.

Sateliet ritten

LAGONI: Ontdek de hete bronnen en zwaveldampen die uit de grond van de vallei Cecina stromen. Onze paarden zijn gewend aan het sissende geluid van de geisers, dus u kunt op uw gemak bekijken hoe de geothermische energie wordt gebruikt.

MIJNEN VAN GERFACO: Een wild romantisch pad leidt naar de voormalige zilvermijnen, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de zee en op de Maremma. De middagrit voert ons door de smalle, middeleeuwse doorgangen van het dorp Gerfalco, waarna we door een opvallend landschap van weiden rijden met ongewone lagen van Toscaanse aardkleuren.

GALLERAIE: De rit naar de bron van Cecina en langs de rivier, leidt ons naar hotel Galleraie, waar we een ruÔne met antieke baden bezoeken, die afstamt uit de tijd van de Etrusken, ís Middags heeft u een eindeloos uitzicht over de provincies Grosseto en Siena.

PRATA: Oude handel- en dierenroutes kruisen deze oerbossen. In het gebied Alta Maremma Toscana treft men regelmatig wilde dieren aan, zoals vossen, herten, wilde everzwijnen of stekelvarkens. Vanaf de "Poggio di Prata" kunt u genieten van een schitterend uitzicht over de zee en het eiland Elba. Een uitgebreide picknick staat op ons te wachten nabij het mijnbouwdorp Prata.

CHIUSDINO: Deze dagrit voert u van de wilde Maremma Toscana door het typische agrarische platteland van het Sienese heuvelachtige landschap dat zo typerend is voor Toscane. Geniet van het schilderachtige uitzicht over de Merse vallei, terwijl u door het dorp Chiusdino dwaalt.

BOCCHEGGIANO: We rijden naar de mijnen van dit dorp, waar eens gezocht werd naar pyriet. Het grote aantal niet langer functionerende mijnen is een teken van hoe succesvol de regio eens was en hoe de tijden zijn veranderd.

RIVER MERSE: Overgroeide fruitbomen omgeven afbrokkende boerderijen en nodigen u, afhankelijk van de tijd van het jaar, uit voor een fruit snack. Paardrijden door het kristallen water van de Merse rivier, beleef hoe de natuur voormalige landbouwland door de jaren heen weer in haar greep heeft gekregen. Tijdens warme dagen is het hoogtepunt van de ruiterweek een zwempartij voor ruiters en paarden in de rivier. Na de picknick hebben we de mogelijkheid om de ruÔnes van de abdij van San Galgano te bezoeken. Voel de onbeschrijfelijk mystieke atmosfeer rond de overblijfselen van de kapel in Romeinse stijl, die dit een van de meest interessante bezoeken in Toscane maakt.


Wilt u meer informatie of wilt u een kamer boeken in ons hotel? Schrijft u dan alstublieft (info@prategiano.com) of bel ons (0039 0566 997700). Wij helpen u graag.

Hotel Tuscany Toscana - terug naar beginpagina


 Hotel Prategiano
 ***

 HOTEL PRATEGIANO
 Maremma Toscana
 Loc. Prategiano 45
 58026 Montieri
 Toscane, ItaliŽ

 Tel.: +39 0566 997700
 or: +39 337709022
 Fax: +39 0566 997891
 skype: prategiano  info@prategiano.com