wandelen Toscane
trektochten Maremma Wandelen Toscane presenteert trektochten in Maremma Siena Italië. Italië Siena

   

Schakel over naar onze nieuwe Prategiano website met de nieuwste fotos!


Wandelen in Toscane Italië
Trektochten in Maremma nabij Siena

Alta Maremma Toscane - Ideaal om te wandelen langs goed aangegeven routes. Een prachtig, onbedorven en verlaten gebied van Toscane, Italie.

 • Centrale locatie om vanuit te gaan bezichtigen of een tocht naar de zee te maken.
 • Aangenaam klimaat op 750 meter boven de zeespiegel
 • Verborgen middeleeuwse dorpen en beroemde bezienswaardigheden
 • Onaangetaste natuur zover het oog kan zien
 • Verschillende vegetatiezones

Het hotel Prategiano ligt 750 meter boven de zeespiegel op de hellingen van de “Poggio di Montieri”, minuten van het dorp met dezelfde naam, Montieri. Op deze hoogte geniet men van een verfrissend klimaat, zelfs in de hete zomermaanden.

Vanaf deze plaats heeft u een panoramisch uitzicht op het ogenschijnlijk oneindige, onaangetaste heuvellandschap van de Alta Maremma Toscane. De diversiteit aan dieren en planten is ontzagwekkend en inspirerend. Men komt diverse landschappen tegen, zoals de dikke oerkastanje- en eikenbomen, het typische Toscaanse decor van olijfbomen, wijngaarden, pijnbomen en cipressen, evenals de immer groene plantenwereld van de Mediterraanse “Macchia”. U vindt een uitgebreid en goed aangegeven netwerk aan routes voor wandelen in Toscane, die direct voor het hotel beginnen.

De wandelroutes bieden fantastische uitzichten en voeren u over grindwegen en bergpaadjes tot 1000 meter boven de zeespiegel. Tijdens de wandeltochten zult u zelden iemand tegenkomen, behalve wilde zwijnen, herten of andere dieren. De meeste routes zijn van een gemiddeld niveau. Waterdichte wandelschoenen worden aanbevolen, vooral bij het oversteken van kleine riviertjes.

Hieronder vindt u een lijst mogelijke routes en een plattegrond van één van onze favoriete tochten. "Rond de Poggio van Montieri". Als u een kaart wilt zien van een van de andere wandelroutes en meer van de omgeving van het hotel, klik dan hier (attentie: lange laadtijd)

 • Rondtour rond de "Poggio van Montieri": 10 km, hoogte 200 meter)
 • Route van het hotel naar de top van de Poggio di Montieri, 1051 m: 4 km, hoogte 400 meter
 • Rondtour van het hotel naar het dorp Gerfalco: 12 km, hoogte 300 meter
 • Rondtour van het hotel naar het dorp Travale: 14 km, hoogte 300 meter
 • Tocht van Gerfalco naar de top van de Cornate (1060 m, Natuurpark): 8 km, hoogte 400 meter
 • Route van het hotel naar het dorp Montieri: 3 km, hoogte 100 meter

Italy Siena De regio rond het middeleeuwse Montieri is echter niet alleen een oase voor natuurliefhebbers en degenen die van wandelen en fietsen houden. Ook wanneer u van cultuur en geschiedenis houdt zult u dit een ideaal vertrekpunt vinden voor opwindende uitjes naar de prachtige bezienswaardigheden die Toscane biedt.

Vanuit deze unieke locatie tussen drie Toscaanse provincies, is het niet ver naar beroemde steden, zoals Florence (95 km), Volterra (55 km), Castigione della Pescaia (55 km), Massa Marittima (22 km), San Gimignano (55 km) en Siena (50 km). Met name de vele kleine, middeleeuwse dorpjes in de directe omgeving, waar zich slechts weinig toeristen bevinden, zijn fascinerend.


Wilt u meer informatie of wilt u een kamer boeken in ons hotel? Schrijft u dan alstublieft (info@prategiano.com) of bel ons (0039 0566 997700). Wij helpen u graag.

Hotel Tuscany Toscana - terug naar beginpagina


 Hotel Prategiano
 ***

 HOTEL PRATEGIANO
 Maremma Toscana
 Loc. Prategiano 45
 58026 Montieri
 Toscane, Italië

 Tel.: +39 0566 997700
 or: +39 337709022
 Fax: +39 0566 997891
 skype: prategiano  info@prategiano.com