Paardrijvakanties Toscane
ruitervakantie Maremma Paardrijvakanties Toscane presenteert ruitervakantie in Maremma Italië Siena. Siena Italië

   

Schakel over naar onze nieuwe Hotel Toscane Prategiano website met de nieuwste fotos!


Paardrijvakanties in Toscane Italië
Ruitervakantie in Maremma nabij Siena

  • Ruitervakantie voor beginners: Ontdekkingsweek
  • Satelliet ritten voor gevorderde ruiters die genoeg tijd willen hebben voor andere interesses
  • Trektochten voor gevorderde ruiters die een week lang de gehele dag willen rijden: De twee 5-daagse trektochten zijn naar verder gelegen bestemmingen. In tegenstelling tot de satellietritten, overnachten de paarden waar u ’s avonds aankomt, terwijl u terugkeert naar de vertrouwde rust van paardenstalle in Toscane en hotel Prategiano.

Maremma Tocht

Zondag: Een lichte dagrit naar een Romeins thermaal bad in de Cecina vallei zorgt dat u uw paard en de omgeving leert kennen.

Maandag: Gigantische oude bomen en dik kreupelhout geven een indicatie van de oerbossen van de Alta Maremma Toscana. Tijdens de picknick geniet u van een prachtig uitzicht over de zee. Het rotsige pad naar de kasteelruďnes van Fosini heeft een unieke schoonheid. In de avond bereiken we het schitterende landgoed Anqua uit de renaissance. De paarden worden voor de nacht in de weiden, die aan de Sienese adellijke familie toebehoren, losgelaten.

Dinsdag: Trektocht van Anqua naar Lagoni, een hete bron gebied. Het landschap verliest zijn woestheid. Daarvoor in de plaats komen charmante landbouwlandschappen die u kent van de foto’s uit boeken over Toscane. We passeren verlaten boerderijen en doorkruisen weilanden en rivieren totdat we de paarden nabij het dorp Fosini achterlaten om te overnachten.

Woensdag: Niet ver van Fosini ligt een bekend cultureel monument in Toscane – de ruines van de abdij van San Galgano. Dit klooster, gebouw in de dertiende eeuw, was ooit het culturele en economische centrum van de regio. Als we de legendarische muren van deze historische kerk hebben bekeken, galopperen we de open velden op en volgen we het legendarische “Oude pad van de Maremma” tot aan het kasteel “Luriano”, waar onze paarden 2 nachten blijven en een dag hebben om uit te rusten.

Donderdag: Rust uit of ontdek de omgeving op eigen houtje. We organiseren ook graag excursies voor u naar Massa Marittima, Siena of naar de zee.

Vrijdag: De volgende ochtend doorkruisen we de prachtige landerijen die de Gravin van Luriano toebehoren en begeven we ons naar de romantische rivierbedding van de Merse. Zie hoe de forellen in het bruisende water onder de paardenhoeven vandaan schieten. Geniet nog een laatste maal van de zachte schoonheid van de Maremma heuvels en keer, na een steile klim, terug in het hotel.

Tocht naar de zee

Zondag: Geniet, terwijl u richting de kust rijdt, van een avontuurlijke rit door de dichtbegroeide, onbedorven Macchia. Overstelpt door de diversiteit van het wilde Maremma dieren- en plantenleven, bereiken we in de namiddag een typische Maremma boerderij.

Maandag: ‘s Ochtends rijden we door het typische landbouwgebied, langs olijfbomen en wijngaarden. Voordat u de zeelucht op kunt snuiven moeten we de laatste heuvels beklimmen. Over oude handelsroutes die door kurk-, eiken- en Mediterraans bosland lopen komen we dichter bij de kust.

Dinsdag: In volle galop over de witte zandstranden, een verfrissende duik in de oceaan – op deze dag geniet u van de zee. Meditteraanse planten, steile rotsachtige oevers en romantische zandwelvingen zo ver als u kunt zien. Na een picknick in een idyllisch natuurpark vlakbij Follonica, kunt u genieten van het strand, met of zonder uw paard.

Woensdag: Een dag rust voor de paarden geeft u de gelegenheid om uw eigen plan te trekken. We organiseren ook graag een excursie voor u met de andere gasten.

Donderdag: We steken over naar Massa Marittima. In draf langs de grijs-groene, glinsterende olijfgaarden, in galop langs eindeloze rijen cypressen? Dit zijn beelden van Toscane die u nooit zult vergeten.

Vrijdag.: Na een moeilijke klim en een laatste blik op de zee genieten we van de koele schaduw van de kastanjebossen op de weg terug naar Rifugio Prategiano.

Paarden

Onder onze 20 Maremma paarden vindt u zeker een paard dat bij u past: groot en klein, stoer en fit, speelse jonge paarden en betrouwbare, ervaren paarden. Wat ze echter allemaal met elkaar gemeen hebben is een evenwichtig karakter, tredzekerheid en een goede conditie. Hun wil om te overleven in de vroegere wildernis van de Maremma heeft een sterk warmbloedras gecreëerd en een ideaal trektochtpaard.

Ook vandaag de dag nog worden onze paarden in kuddevorm gehouden in grote weilanden. Intense vriendschappen en een georganiseerde rangorde kenmerken het leven van onze paarden. Door de veiligheid van de kudde ontwikkelen ze een rustig, sterk karakter. Ze zijn geoefend op moeilijke landcondities. We rijden zonder zware hulpstukken, met Engelse- of trektochtzadels en met lange teugel.Wilt u meer informatie of wilt u een kamer boeken in ons hotel? Schrijft u dan alstublieft (info@prategiano.com) of bel ons (0039 0566 997700). Wij helpen u graag.

Hotel Tuscany Toscana - terug naar beginpagina


 Hotel Prategiano
 ***

 HOTEL PRATEGIANO
 Maremma Toscana
 Loc. Prategiano 45
 58026 Montieri
 Toscane, Italië

 Tel.: +39 0566 997700
 or: +39 337709022
 Fax: +39 0566 997891
 skype: prategiano  info@prategiano.com