ridsemester Toscana
ridning Italien Ridning Toscana presenterar ridsemester i Italien med turridining i Maremma Siena. turridining Siena Maremma

   


Växla till vår nya Hotel Toscana Prategiano webbplats!


Ridning i Toscana Italien
Ridsemester och turridning i Maremma

 

Ridsemester i en orörd region av Toscana

  • Ridsemestrar för nybörjare: Upptäcksvecka
  • Rining - Dagsturer för erfarna ryttare som vill ha tid över till andra intressen
  • Turridning - Ledritter för den erfarne ryttaren som vill spendera heldagar i sadeln i en vecka

Upptäcksvecka

Är du inte säker på att "lycka är att sitta på hästryggen"? Varför då inte ge det ett försök? Med hjälp ifrån erfarna ryttare kommer du känna dig trygg och lära dig grunderna. När du känner dig trygg på hästryggen och känner dig redo för att lämna paddocken, kommer du rida ut på din första naturupplevelse. Du kommer fort lära dig att lita på våra säkra pålitliga hästar som känner trängen. Varje dags lektioner och uteritter är baserade på ditt eget utvecklingstempo och varje kväll kommer din instruktör lägga upp nästa dags ridning med dig.

 

Ridning - Halvdags, heldags och fler dagars ritter för erfarna ryttare

Upptäck skönheten av Maremma, Toscana ifrån ryggen på våra pålitliga hästar och trevliga hästar. Vad betyder en ridsemester för dig, att sitta i sedeln en halvdag eller varför inte en heldag? Eller föredrar du att rida en vecka I sträck ifrån en plats till en annan? Det är du som bestämmer!

Dags ritter som utgår ifrån Prategiano. Om du bestämmer dig för att rida en heldags tur kommer du helt enkelt att återvända till stallet med din häst på kvällen. Känner du att en två- eller tretimmars ritt är alldeles lagom för dig kan di istället efter dagens picnic- lunch kan du byta din häst mot ett säte i bussen tillbaka till hotellet, då din häst tilldelas någon annan som valt att göra samma sak fast vill rida på eftermiddagen istället.

De två 5-dagars ritterna är lite annorlunda upplagda. Till skillnad ifrån dags ritterna kommer hästarna att övernatta på samma ställe som du rider till den dagen, medan du åker tillbaka till Rifugio Prategiano. Vänligen försök komma på de planerade långritterna! Är det ingen planerad långritt under er vecka, kommer olika dagsturer att erbjudas från söndag till fredag.

 

Turridning - Dags ritter

LAGONI: Upptäck de varma källorna och ångan som stiger ifrån marken. Våra hästar är vana vid de hissnande ljudet ifrån gejsrarna, så du kan lugnt studera ifrån hästryggen.

GERFALCOS GRUVOR: En vild romantisk tur som leder till de forna silvergruvorna, med en underbar utsikt utöver havet och Maremma Toscana. Eftermiddagens ridning tar oss igenom den lilla medeltida staden Gerfalcos gator, mot en ritt tillbaka till hotellet igenom ett landskap som består av ängar och Toscanas alla färger.

GALLERAIE: Ritten till de varma källorna I Cecina och längst floden som leder oss till Hotell Galleraie, där vi besöker ruinerna ifrån Etruscan tiden. På eftermiddagen har du en oändlig utsikt över Grosseto och Siena.

PRATA: Den gamla djur och byteshandelsleden går igenom de lokala skogarna. I den här delen av Alta Maremma, Toscana möts man ofta av vilda djur, så som rävar, rådjur och vildsvin. Ifrån "Poggio di Prata" möts du av den underbara utsikten över havet och ön Elba. En trerätters lunch väntar i närheten av gruvstaden Prata.

BOCCHEGGIANO: Vi rider till gruvorna i Boccheggiano, gruvorna är inte längre i bruk, men en gång i tiden var det en stor gruvindustri här.

CHIUSDINO: Den här dagen tar leden dig ifrån den vilda naturen i Maremma Toscana, till den lite mer bergsartade. När vi rider igenom byn Chiusdino, möts du av vyn över den pittoreska Merse dalen.

RIVER MERSE: Hus täckta av fruktträd fulla med ljuvlig frukt, beroende på säsong, bjuder på fruktpaus. Rid igenom Merse flodens kristallklara vatten, upplev hur naturen har bevarat den gamla kulturen igenom åren. Under varma dagar är höjdpunkten under en ridvecka att bada med hästarna i floden. Efter lunchen finns det möjlighet att besöka San Galgano ruinerna. Att känna den mystiska atmosfären runt de kvarstående ruinerna av det gamla klostret, kan göra den här resan till den mest intressanta i Toscana.

Hotel Toscana - HOMEVill du ha mer information eller vill du boka ett rum i vårat hotell och ridning i Toscana? Maila oss: (info@prategiano.com) eller ring (0039 0566 997700) ! Hotell Prategiano
 ***

 HOTELL PRATEGIANO
 Maremma Toscana
 provins Grosseto
 Loc. Prategiano 45
 58026 Montieri
 Toscana, Italien

 Tel.: +39 0566 997700
 or: +39 337709022
 Fax: +39 0566 997891
 info@prategiano.com