hästresor Italien
ridresor Toscana Ridresor Toscana presenterar hästresor i Italien med ridereiser i Maremma. Siena Maremma

   


Växla till vår nya Hotel Toscana Prategiano webbplats!


Ridresor i Toscana Italien
Hästresor och ridereisen i Maremma

  • Ridresor för nybörjare: Upptäcksvecka
  • Hästresor för erfarna ryttare som vill ha tid över till andra intressen
  • Ridereiser: Ledritter för den erfarne ryttaren som vill spendera heldagar i sadeln i en vecka

Maremma-Leden

Upplev de orörda delarna av Toscana, Italien ifrån hästryggen

Söndag: Första dagen går ut på att häst och ryttare ska lära känna varandra och att du ska få se naturen som du ska vistas i den kommande veckan. Vi kommer att rida till . Cecina.

Måndag: Stora gamla träd och den buskiga naturen, är tydliga tecken på den lokala skogen i Alta Maremma Toscana. Under lunchen får du njuta av den underbara utsikten över havet. Den steniga stigen upp till slottsruinerna i Fosini är unik. På kvällen når vi den bevarade parken i Anqua. Hästarna kommer att övernatta på ängarna tillhörande den vänliga familjen Sienese.

Tisdag: Rider vi ifrån Anqua till Lagoni, ett område med varma källor. Vi startar i den vildvuxna terrängen, som övergår i en mysig lantlig miljö. Vi passerar övergivna hus, korsar fält och små bäckar innan vi lämnar hästarna inför natten i närheten av byn Fosini.

Onsdag: Inte långt ifrån Fosini ligger ett välkänt kulturellt monument i Toscana, San Galgano kloster ruiner. Klostret byggdes på 1300-talet och användes till kultur och ekonomi i regionen. När vi har besökt de legendariska kvarstående väggarna av detta kloster kommer vi att galoppera över de öppna ängarna och följa den "antika vägen av Maremma" tills vi når borgen "Luriano", där våra hästar kommer stanna två nätter och ha en vilodag.

Torsdag: Vila eller utforska området på egenhand. Vi ordnar gärna utflykter till Massa Marittima, Siena eller till havet.

Fredag: Under förmiddagen kommer vi rida över de vackra ägorna tillhörande Grevinnan av Luriano och vidare över den romantiska stranden Merse. Se hur fiskarna i det strömmande vattnet simmar runt hovarna på hästarna. Upplev en sista gång skönheten av bergen i Maremma. Sedan återstår en brant stigning och vägen tillbaka till hotellet.

Leden till Havet

Rid i naturen till en av Maremmas bästa stränder i Toscana

Söndag: När vi sätter kurs mot kusten, upplev äventyret att rida igenom tätväxta och oförstörda Macchia. Överväldigad av variationen av de vilda djur- och växtlivet I Maremma, kommer vi att nå en gård under eftermiddagen där vi lämnar hästarna för natten.

Måndag: Under morgonen kommer vi att rida längst ett civiliserat lantområde, passera olivodlingar och vingårdar. Innan du kan ta ditt första andetag av havsluften kommer vi klättra upp för en sista kulle. Över gamla handels vägar som leder oss igenom växtriket, tar vi oss allt närmare kusten.

Tisdag: Galoppera på de långa vita sandstränderna och uppfriskande bad I havet, under den här dagen kommer du att få uppleva havets skönhet, de branta klipporna, ett otroligt växtliv och den romantiska vita sanden så långt ögat kan se. Efter lunchen i naturreservatet nära Follonica, kan du spendera dagen på stranden med eller utan häst.

Onsdag: En dags vila för hästarna och för dig, ger möjligheten att utforska på egen hand, vi ordnar gärna utflykter tillsammans med andra gäster.

Torsdag: Vi kommer att rida till Massa Marittima. En trav längst med de grå-gröna olivträden, en galopp igen de oändliga ? Det här är minnen som du aldrig kommer att glömma.

Fredag: Efter en brant stigning och en sista vy över havet kommer du att njuta av den svalkande skuggan av valnötsskogen på vägen tillbaka till Rifugio Prategiano.

Hästarna

Av våra 15 Maremma hästar kommer du att hitta den som passar dig: stor som liten, stark och vältränad, unga lekfulla och pålitliga äldre hästar. Något som de alla har gemensamt är deras goda sinne, säkra på foten och goda kondition. Deras kunskap och skicklighet att överleva som vildhästar, har skapat en stark varmblods ras och en idealisk ridhäst för den här typen av natur.

Fortfarande i dag går våra hästar på lösdrift året om på stora ängar. Stark vänskap, trygghet och god rangordning är karaktärsdrag på våra hästar. De har mycket god erfarenhet av svårare terräng. Der rids med engelska sadlar, tvådelade bett och lösta tyglar.

Hotel Tuscany Toscana - HOMEVill du ha mer information eller vill du boka ett rum i vårat hotell och ridsemester i Toscana? Maila oss: (info@prategiano.com) eller ring (0039 0566 997700) ! Hotell Prategiano
 ***

 HOTELL PRATEGIANO
 Maremma Toscana
 provins Grosseto
 Loc. Prategiano 45
 58026 Montieri
 Toscana, Italien

 Tel.: +39 0566 997700
 or: +39 337709022
 Fax: +39 0566 997891
 info@prategiano.com