promenader Toscana
Vanderingsresor Toscana Vandringsresor Toscana presenterar promenader i Maremma Siena Italien. vanderingsresor Maremma

   


Växla till vår nya Hotell Toscana Prategiano webbplats!


Vandringsresor i Toscana Italien
Promenader i Maremma nära Siena

Alta Maremma - en orörd och underbar del av Toscana.

 • Centralt beläget för promenader och utflykter till havet
 • Komfortabelt klimat 750 meter över havet
 • Gömda medeltida byar att utforska
 • Orörd miljö så långt ögat kan se
 • Olika vegetations zoner

Hotell Rifugio Prategiano ligger 750 meter over havet på en platå av "Poggio di Montieri", minuter ifrån byn med samma namn. Tack vare att hotellet ligger så högt upp i bergen är klimatet alltid behagligt, även under de varmaste sommarmånaderna.

Ifrån hotellet ser du en panorama vy som värkar oändlig, över det orörda bergiga landskapet av Alta Maremma. Variationen av växt- och djurliv är inspirerande. Du får chansen att uppleva de täta ek- och valnötsskogarna, olivträden, vingårdar, palmer och naturen i största allmänhet. Du hittar ett stort nätverk av leder som startar direkt ifrån hotellet.

Vandringar som erbjuder fantastiska vyer på små leder eller stigar upp till 1000 meter över havet. Det är sällan som man möter någon på lederna, förutom vildsvin, rådjur eller andra djur. De flesta lederna är på medelsvår nivå. Vattentäta vandringskängor är att rekommendera då man kan behöva korsa bäckar. Här nedan hittar du en lista på leder. Här kan du se en karta med en av de mest populära lederna, "Runt Poggio of Montieri". Vill du se fler av våra leder och naturen runt hotellet, klicka här.

 • Led runt "Poggio di Montieri"; (10km, 200 höjdmeter)
 • Led ifrån hotellet till toppen av "Poggio di Montieri"1051 m; (4km, 400 höjdmeter)
 • Led ifrån hotellet till byn Gerfalco; (12 km, 300 höjdmeter)
 • Led ifrån hotellet till byn Travale; (14 km, 300 höjdmeter)
 • Led ifrån byn Gerfalco till toppen av "Cornate" 1060 m, naturreservat; (8 km, 400 höjdmeter)
 • Led ifrån hotellet runt i byn Montieri; (3km, 100 höjdmeter)

Italy SienaRegionen runt medeltida Montieri är inte bara en oas för naturälskare. Är du intresserad av kultur och historia kommer du att upptäcka att det finns intressanta utflykter till några av Toscanas kanske vackraste platser. Från denhär unika utgångspunkt är det inte långt till välkännda städer som Florens, Volterra, Pisa, Massa Marittima, San Gimignano eller Siena. Även de många små närliggande medeltida byarna, som många turister missar, är mycket fascinerande.

Du kommer även att hitta övergivna vita sandstränder i naturreservatet nära Follonica - som lockar till avslappning och vila efter en dag full med aktiviteter.Vill du ha mer information eller vill du boka ett rum i vårat hotell och vandring i Toscana ? Maila oss: (reception@hotel-toscana-tuscany.com) eller ring (0039 0566 997700) ! Så hjälper vi dig. Hotell Prategiano
 ***

 HOTELL PRATEGIANO
 Maremma Toscana
 provins Grosseto
 Loc. Prategiano 45
 58026 Montieri
 Toscana, Italien

 Tel.: +39 0566 997700
 or: +39 337709022
 Fax: +39 0566 997891
 info@prategiano.com