trekking Italien
vandring Toscana vandring Toscana presenterar trekking i Maremma Siena Italien. Maremma Siena

   

   


Växla till vår nya Toscana Hotel Prategiano webbplats!


Vandringar i Toscana Italien
Guidade vandringar i Maremma Siena

tours Toscana

Under våra guidade vandringar kommer du att få upptäcka orörd och en “vildare“ region av Maremma i Toscana. Det har alltid funnits ett nätverk av gamla handelsstigar i regionen. Men när gruvorna stängdes glömdes stigarna bort och har i många år varit igenväxta. Det är under de senare åren som många av de gamla stigarna har rentsats upp och blivit ett utökat nätverk av vandrings leder.

De flesta av lederna är relativt lätt, några är lite svårare, några är fortfarande lite igenväxta och några går över fält och igenom skog, utan någon egentlig stig. Vi rekommenderar vattentäta vandringskängor, då man kan komma att behöva korsa små vattendrag. De flesta lederna kan du välja att bara gå halva. Vilket gör vandringarna anpassade för alla. Du kommer bli guidad av en erfaren och kunnig guide, som är kvalificerad av regeringen i Toscana.

 

Vandringsturer

 • Måndag: Leden “Le Roste”: startar kl 10:00 vid hotellet. 7km, 400 höjdmeter utför, tar ca 3 timmar, högsta punkt: 750 m, svårighetsgrad: Medium. Du kommer att få picknick lujnch med dig som du kan bära i din ryggsäck och ni kommer att åka minibuss tillbaka och vara åter vid hotellet ca 14.00

  På denhär unika leden kommer vi att vandra nedför på stigar, som användes av gruvarbetare för flera hundar år sedan, vandra över ängar och igenom ek- och valnötsskog. Ett unikt och bisarrt landskap kallad, "Röda bergen" väntar på oss mot slutet av turen. Dessa berg är de som återstår ifrån de gamla koppargruvorna. Man använde en elektrisk-kemikalisk process för att tvätta ur kopparen i stenen.

 • Tisdag: Leden “Le Cornate & Poggio Mutti”: start: 11.00, Minibuss till Gerfalco där vi startar. Leden är ca 8km, 500 höjdmeter; tar ca 3 timmar, högsta punkt: 1060 m, svårighetsgrad: Medium. Det kommer att serveras varm lunch, åter vid hotellet ca 15.30. (alternative att återvända till hotellet efter picknick)

  Efter att vi har besökt den medeltida byn Gerfalco vandrar vi upp på en smal stig till kanten av "Cornate". För längesedan var dessa berg befolkade, men på senare tid har växt- och djurlivet tagit över. Under den tiden har vi en underbar utsikt mot ön Elba. Vi passeraren känd gruva med marmor, där bröts marmorn som är använd i katedralen i Siena. På eftermiddagen klättrar vi upp på "Poggio Mutti" där vi kommer att hitta gamla gruvor och grottor gömda ibland de gröna växtriket.

 • Onsdag: Ledig dag då vi föreslår att ni gör en utflykt med er bil eller vår minibuss. Vandra i naturreservatet "Scarlino", relaxa på en av de vackraste stränderna i Toscana, "Cala Violina", och besök Massa Marittima.

 • Onsdag: Vandring runt "Poggio di Montieri": startar 10.00 vid hotellet, ca 8km, 200 höjdmeter, leden tar ca tre timmar, högsta punkt 900m, svårighetsgrad: Lätt. Ni kommer att få lunch med er som ni kan bära i era ryggsäckar.åter till hotellet ca 14.00

  Stigen leder oss uppåt igenom valnötsskog till den första utsiktsplatsen, där vi kommer att se en fantastisk vy mot Siena och kusten runt Grosseto. Det karga bergsbeklädda landskapet och vyer som får dig att hålla andan är den här vandringens höjdpunkter. På vägen tillbaka vandrar vi igenom valnötsskogen. Rostade valnötter och valnötsblomman var en av huvudingredienserna förr i tiden. Nu är det vildsvin och andra djur som njuter av den näringsrika maten innan de kalla vintermånaderna.

 • Fredag: Ledig dag, vi föreslår: Utflykt till Siena med lokalbuss eller följa med på picknick vid Merse floden och besöka klostret i San Galgano.

 • Lördag: Leden "Montemurlo": startar vid hotellet 10.00, ca 10km, 400 höjdmeter, tar ca 4 timmar, högsta punkten: 840 m, svårighetsgrad: Medel. Ni kommer få lunch med er som ni kan bära i era ryggsäckar. Åter till hotellet ca 15.00. (alternativ är att återvända till hotellet efter lunch).

  Vi vandrar utför ifrån Montieri rill kapellet "Madonna dei Castani", som hade en stor roll i sociala utvecklingen i Montieri. I dalen ändras landskapet ifrån skog till ängar, som används som betesmark, och vi startar att stiga uppför mot "Monte Murlo". Platån ger en fantastisk utsikt över Montieri och närliggande dalgångar.

Vill du ha mer information eller vill du boka ett rum i vårat hotell och Vandringssemester i Toscana ? Maila oss: (reception@hotel-toscana-tuscany.com) eller ring (0039 0566 997700) ! Så hjälper vi dig. Hotell Prategiano
 ***

 HOTELL PRATEGIANO
 Maremma Toscana
 provins Grosseto
 Loc. Prategiano 45
 58026 Montieri
 Toscana, Italien

 Tel.: +39 0566 997700
 or: +39 337709022
 Fax: +39 0566 997891
 info@prategiano.com